Kuinka saan katsojia YouTube-videoilleni?

Olet ehkä jo ehtinyt luoda YouTube-kanavan itsellesi. Olet ehkä ehtinyt tehdä jo useita videoita ja kenties hankkia niiden yhteyteen myös mainoksia. Tästä huolimatta videosi eivät tunnu keräävän katsojia ja videoitasi katsoo kenties lähinnä vain äitisi ja anoppisi. Mikä siis neuvoksi – miten videosi voisivat saada lisää katsojia? Lue seuraavaan kappaleeseen keräämämme vinkit ja nappaa niistä parhaat talteen!

Vinkkejä katsojien saamiseksi

– Kaikista tärkeintä on luoda laadukkaita ja mielenkiintoisia videoita! Jos videosi ovat hyviä, ne keräävät huomattavasti helpommin katsojia kuin huonot videot.

– Pyri erottumaan videoillasi – YouTubesta löytyy niin valtavan laaja valikoima videoita, että sinun tulee erottua jotenkin joukosta saadaksesi videosi nostettua suosittujen videoiden joukkoon. Mieti, voisitko tuoda johonkin ajankohtaiseen ja suosittuun aiheeseen aivan uudenlaisen näkökulman. Jos sinulla on asiantuntijuutta jollakin alalla, käytä tätä hyväksesi videoita tehdessäsi.

– Huumori on usein videoissa valttikortti. Mieti kuitenkin millainen huumori puree suureen yleisöön äläkä käytä videoissasi sisäpiirin vitsejä, jotka eivät suurelle yleisölle välttämättä aukea. Muista hyvän maun rajat huumoria viljellessäsi.

– Käytä hyväksesi myös muita sosiaalisen median kanavia ja mainosta YouTube-kanavaasi vaikkapa Facebook-sivullasi.

– Valitse videoidesi aiheet huolella – pyri suosimaan esimerkiksi ajankohtaisia kiinnostavia aiheita tai opeta videoillasi katsojillesi jotakin.

– Tee mieluummin lyhyitä kuin pitkiä videoita. Netin käyttäjät haluavat yleensä kysymyksiinsä vastauksen mahdollisimman nopeasti, minkä vuoksi harva jaksaa katsoa jaarittelevia videoita, joissa asiaan pääseminen kestää. Videon suositeltava pituus riippuu kyllä hieman myös aiheesta, mutta nyrkkisääntö on, että lyhyemmät videot ovat YouTubessa yleensä pidempiä suositumpia.

– Luo videoistasi mahdollisimman houkuttelevia esimerkiksi hyvien otsikoiden avulla. Muista, että ensivaikutelmalla on suuri vaikutus myös videoiden kohdalla – pyri siis luomaan houkutteleva ja mielenkiintoinen ensivaikutelma.

– Nappaa suosituista YouTube-videoista vinkkejä, joita voit käyttää hyväksi myös tehdessäsi omia videoitasi. Mieti, mikä videoissa toimii ja mikä taas ei.
– Käytä videoiden kuvaamiseen laadukasta kameraa. Laadukasta kuvaa on paljon miellyttävämpää katsoa kuin heikkolaatuista videota.

– Opettele videoiden muokkaamista.

– Kuvaa videosi paikassa, jossa on hyvä valaistus.

– Liitä videoosi sen sisältöä kuvaavia avainsanoja, joiden avulla juuri näistä teemoista kiinnostuneet katselijat löytävät videosi helposti.

– Harjoittele, harjoittele ja harjoittele äläkä lannistu, elleivät ensimmäiset videosi kerää suurta yleisöä.

– Käytä sosiaalisen median kanavia videoidesi suosittelemiseen. Facebook sopii erityisen hyvin tähän tarkoitukseen. Jos kirjoitat blogia, käytä ihmeessä blogiasi videosi mainostamiseen. Näin videosi saa näkyvyyttä.

– Pyri lisäämään videoita säännöllisin väliajoin, koska näin katsojasi jäävät helpommin koukkuun videoihisi.

– Tee videoidesi tilaamisesta mahdollisimman helppoa.

– Älä aliarvioi katsojiesi kanssa käymäsi vuorovaikutuksen tärkeyttä. Muista vastata saamiisi kommentteihin ystävällisellä tavalla ja arvosta sitä, että saat palautetta katsojiltasi.

– Valitse mainosyhteistyösi tarkkaan ja tee tällaiset videot huolella, ettet menetä katsojia mainosyhteistyön vuoksi.

– Käytä YouTuben Analyticsin sinulle tarjoamaa tietoa, jotta saat selville kuinka tehokkaalla tavalla videosi ja kanavasi auttavat sinua ansaitsemaan rahaa. Raportit kohderyhmistä auttavat sinua lisäksi suunnittelemaan juuri tätä kohderyhmää kiinnostavia videoita – on huomattavasti helpompaa laatia videoita kohderyhmälle, josta tiedät jo jotakin kuin täysin kasvottomalla yleisölle.

– Muistathan, että myös videoista saamasi tulot tulee ilmoittaa verottajalle. Tämä on erityisen tärkeää ikävien yllätysten välttämiseksi.

– Kiinnitä suurta huomiota kanavasi aiheen valintaan ja rajaa se tarkasti. Tämä auttaa mainosten kohdentamisessa sekä parantavat mainosten aikaan saamaa tulosta.

– Avainsanat kannattaa valita tarkkaan ja myös aiheiden valinnassa voi miettiä aiheita, jotka ovat helposti kaupallistettavissa.