Miten voin ansaita rahaa YouTube-videoilla?, osa 2

Koska YouTube-videoilla ansaitseminen kiinnostaa monia ja koska aihe on kovin monitahoinen, jatkamme tällä sivulla YouTube-videoiden tarjoamien ansaintamahdollisuuksien esittelyä. Nappaa vinkkimme talteen ja kokeile, olisiko sinusta suosituksi tubettajaksi.

Vinkit tubettajille, osa 2

– Jos aiot liittyä MCN-verkostoon, lue sopimusehdot tarkkaan. Tarkista erityisen huolellisesti, kuinka pitkään sopimusaikaan olet sitoutumassa.

– MCN-verkoston kautta mainostajan on mahdollista löytää täsmäyleisö sekä saada kampanjoilleen satoja tuhansia näyttökertoja kustannustehokkaalla tavalla. Kansainvälisissä sopimuksissa voivat mainosnäytöt olla jopa kymmeniä miljoonia eli mainostajalle tämä on yllättävän tehokas tapa mainostaa.

– Videoiden laatijoiden saama korvaus lasketaan CPM-hinnoittelun mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että 1 000 näyttökertaa tuo videon tekijälle aina tietyn euromääräisen summan. 1 000 näyttökertaa kohden videon tekijä saattaa saada esimerkiksi 16-20 euron korvauksen. MCN-verkosto ottaa tästä summasta provisiota tietyn sopimuksessa määritellyn prosenttiosuuden verran.

– Sisältödiilit ovat toinen tapa ansaita YouTube-videoilla. Myös tällaisia diilejä voi löytää MCN-verkoston kautta. Diiliin liittyy yleensä velvollisuus tehdä yksi tai kaksi videota, joilla mainostettava tuote esiintyy sovitulla tavalla. Videon tekijä voi esimerkiksi kertoa videolla tästä tuotteesta tai kokeilla sitä. Joissakin tapauksissa kyseinen tuote voi myös olla sijoitettuna videolle jollakin muullakin tavoin. Sopimukset neuvotellaan tapauskohtaisesti. Toisinaan videoista voi ansaita jopa tuhansia euroja.

– Pelkkien tuotepalkkioiden vuoksi ei videoita kannata tehdä, erityisesti jos palkkiona on jotakin hinnaltaan vähäpätöistä, kuten vaikkapa meikkejä.

– Sisältöyhteistyötä kannattaa tehdä huolella, koska moni katsoja ärsyyntyy kaupallisuudesta ja vaarana saattaa jopa olla katsojien menettäminen. Erityisesti tökerö kehuminen ja vääränlainen tuotesijoittelu saattaa johtaa katsojakatoon.

– On todennäköistä, että YouTube-videoiden kautta ansaitsemisesta on tulossa lähivuosina entistä suositumpaa ja luultavasti myös keinot tähän tulevat lisääntymään. Katsojien osalta suunnitellaan yhä runsaampia valinnanmahdollisuuksia, joiden kautta he voisivat yhä paremmin valita juuri ne mainokset, joita heille näytetään. Jo tällä hetkellä käyttäjät voivat valita ne aihepiirit, joiden mainoksia haluavat nähdä. YouTube suunnittelee myös avaavansa palvelun, jossa ei näytetä lainkaan mainoksia, mutta josta joutuisi tämän vuoksi maksamaan kuukausimaksua.

– Pyrkiessäsi luomaan katsojia kiinnostavia videoita, kannattaa ottaa mallia ja ideoita suosituista videoista. Pyri luomaan joko katsojaa viihdyttäviä tai katsojaa hyödyttäviä videoita. Laadukas sisältö on videoiden teossa kaiken A ja O, koska ansaitaksesi videoilla, tarvitset niille runsaasti katsojia.

– Mieti minkälaiset aiheet voisivat kiinnostaa katsojia ja pyri luomaan muita saman aihealueen videoita parempi video. Videosi pitäisi myös jollakin keinoin erottua muista, jotta siitä tulisi suosittu.

– Mieti millaisia tarpeita videoiden katsojilla on – haluaisivatko he esimerkiksi oppia jonkin asian, jonka juuri sinä voisit heille opettaa?

– Millaiset aiheet ovat suosittuja YouTubessa? Ainakin ajankohtaiset aiheet, opetusvideot sekä huumoria sisältävät videot ovat yleensä suosittuja.

– Seuraa ajankohtaisia aiheita ja yritä ehtiä ensimmäisenä laatimaan mielenkiintoisista ja ajankohtaisista aiheista yleisöä kiinnostava laadukas video.

– Muistathan, että voit kaupallistaa ainoastaan sellaisia videoita, joiden oikeudet omistat kokonaisuudessaan. Muistathan, että tämä koskee myös taustamusiikkia!

– Kun olet luomassa itsellesi YouTube-kanavaa sekä sitä koskevaa käyttäjänimeä, suosi nimeä, joka on lyhyt ja joka jää helposti käyttäjien mieleen. Persoonallisuus on yleensä plussaa.

– Videoissa valttikortteja ovat videon laadukkuus sekä lyhytkestoisuus. Jos pyrit vastaamaan johonkin kysymykseen, pyri tarjoamaan käyttäjille mahdollisimman nopea vastaus. Kolme minuuttia kestävät videot ovat yleensä YouTubessa suositumpia kuin 30 minuttia kestävät videot. Toki videon sisältö vaikuttaa myös sen pituuteen.

– Ellet saa samantien runsaasti katsojia, älä anna periksi, vaan jatka rohkeasti yrittämistä. Kukaan ei ole tubettaja syntyessään! Lue seuraavalta sivulta vinkkimme siitä, kuinka voit saada videoillesi katsojia!