Miten voin ansaita rahaa YouTube-videoilla?

Moni haaveilee rahan ansaitsemisesta bloggaamalla, mutta nyt on ehkä kenties vieläkin muodikkaampaa ansaita rahaa tubettamalla. Miten ihmeessä tällainen muka voisi onnistua? Lue kokoamamme vinkit seuraavasta kappaleesta!

Vinkit tubettajille

– YouTube-videoilla ansaitsemisen juju piilee siinä, että lataamiesi videoiden yhteyteen voidaan liittää mainoksia, joiden kautta videoistasi tulee kaupallisia. Miten sitten voit saada tällaisia mainoksia videoidesi yhteyteen? Tätä tarkoitusta varten sinun tulee liittyä YouTube-palvelun kumpaniohjelmaan, joka on helppo tehdä kanavan asetusten kautta. YouTuben yhteistyökumppanina saat 55% YouTuben vahvistamista nettotuloista.

– Muista lukea tarkasti kumppaniohjelmaan liittyvät ehdot, jotka eivät välttämättä ole videoiden tekijöiden kannalta kovin suotuisat ja jotka saattavat lannistaa amatöörivideoiden tekijän heti alkumetreillä. Eräs ehto videoiden kautta ansaitsemiselle on se, että sinun tulee yhdistää YouTube-tilisi Google AdSenseen. Adsense-palveluun liittyminen vaatii yllättävän monta vaihetta eikä maksatusprosessikaan ole aivan yksinkertainen. Prosessi käynnistyy näin: aivan ensimmäiseksi YouTube- ja AdSense-tilisi tulee yhdistää, mikä kestää 24-48 tuntia, minkä jälkeen sinun tulee vahvistaa osoitteesi, minkä voit tehdä vasta siinä vaiheessa, kun tilillesi on kertynyt 10 euron edestä mainostuloja. Aikaa kuluu myös siihen, että joudut myös odottelemaan Googlen lähettämää pin-koodia, jonka Google lähettää sinulle tavallista postia käyttäen. Tässä voi vierähtää aikaa kahdesta neljään viikkoa. Käyttäjän tulee myös vahvistaa maksutapansa, jonka vahvistamiseksi hänellä tulisi jälleen olla tienattuna 10 euron edestä mainostuloja. Voidakseseen nostaa mainostuottoja, tulee käyttäjän saavuttaa 70 euron tuloraja, minkä jälkeen maksu suoritetaan noin kuukauden sisälle. Käyttäjä ei voi myöskään peruuttaa sopimusta, ellei ole kerännyt mainostuloja 10 euron verran, minkä Google määrittelee peruutusrajaksi.

– 10 euroa saattaa tuntua pieneltä summalta, mutta jos videosi eivät ole kovin suosittuja, voi jo 10 euron arvoisten mainostulojen kerääminen olla yllättävän haastava, vaikea ja pitkäaikainen projekti. Tämän lisäksi kannattaa ottaa huomioon, ettei YouTube ole velvollinen maksamaan sinulle mainostuloja siltä ajalta, jolloin maksutapaasi ei ole vielä vahvistettu.

– Amatöörin on vaikea pärjätä YouTube-markkinoilla yksin, mutta erilaisten uusien mainossopimuksia välittävien palveluiden avulla se ei kuitenkaan ole aivan mahdoton tehtävä.

– YouTube-mainonta on merkittävä mainoskanava Suomessakin, kunhan sitä käytetään ammattimaisesti – puhutaan jopa miljoonaluokan bisneksestä. Juuri tämä mainoskanava on kasvattanut Suomessa suosiotaan ja suosio tuntuu aina vain kasvavan kiihtyvällä nopeudella. Myöskin amatöörivideoita hyödynnetään yhä ammattimaisemmin ja myös amatööritasolla toimivien videoidentekijöiden on mahdollista saada mainosdiilejä alalla toimivien mainosdiilejä välittävien yritysten kautta. Tässä voikin piillä sinun mahdollisuutesi!

– Selvitä, voisitko hyödyntää Multi Channel –verkostoja, sillä Multi Channel –verkosto on eräs keino yrittää parantaa omien videoiden menestystä. Miten tällainen verkosto sitten toimii ja mitä hyötyä siitä on videon tekijälle? MCN-verkosto kerää verkostoksi useiden videoiden tekijöiden YouTube-kanavia ja edustaa videoiden tekijöitä sovittaessa yhteistöistä sekä mainostajien että YouTuben kanssa. Verkosto toimii auttavana tahona, joka auttaa videoiden tekijöitä kanaviensa teknisluontoisessa ylläpidossa sekä kanavien sisältöön liittyvissä ylläpitotehtävissä. Verkoston tehtävä on etsiä mainostajille henkilöitä, jotka voivat tehdä heidän tarvitsemansa videot. Tässä on erityisen tärkeää huomioida tekijöiden seuraajat ja se, että edustavatko he mainostajan haluamaa kohderyhmää. MCN-verkoston tehtävänä on myös neuvotella sisältöyhteistyösopimuksista osapuolten välillä sekä tilittää yhteistöistä kerätyt tulot tekijöille.

– MCN-verkostoon liittymällä videon tekijä voi keskittyä lähinnä vain videoiden tekemiseen ja jättää erilaiset neuvottelut verkoston huoleksi. Tämä on erityisen hyvä vaihtoehto, jos videoiden tekeminen on intohimosi, mutta jos et niinkään välitä erilaisista sopimusneuvotteluista tai tunnet jopa olosi sellaisissa tilanteissa kovin epävarmaksi.

– Aivan kaikkia videoiden tekijöitä ei kuitenkaan välttämättä hyväksytä mukaan MCN-verkostoon, vaan tekijän tulee yleensä olla aktiivinen sekä pitkäjänteinen tubettaja tai sitten sellainen tubettaja, jolla on runsas määrä seuraajia jossakin muussa sosiaalisen median kanavassa, kuten Instagramissa. Ennen kuin otat yhteyttä tällaiseen verkostoon, kannattaakin tehdä riittävän pitkään riittävän suosittuja videoita, jotta oman kanavan hyväksyminen verkostoon olisi varmempaa.